Lidköpings Modellflyg Klubb

 

Vår förening - Lidköpings Modellflygklubb

Klubben bildades i slutet av 50-talet och hette då Saleby Mfk. Det var då ett gäng ungdomar som sysslade med fri- och linflyg.

Vårt första riktiga fält etablerades på Hovby flpl på 60-talet och man började flyga radiostyrt.

På 70-talet ändrades namnet på klubben till Lidköpings Mfk, tack vare att det var flest Lidköpingsungdomar som flög, och Hovbyfältet ligger straxt söder om Lidköping.

Till en början med utvecklades klubben mer mot segelflyg, där några av klubbens medlemmar flög VM & SM-tävlingar med bra resultat. Som flest så var det ett 15-tal som tävlade främst i F3B.

Under 90-talet flyttades klubbens fält till den nuvarande platsen NO om Hovby hangar. Sedan dess har klubben utvecklats kraftigt, tack vare hjälp till att bygga klubbstuga, laddningsbod, hangar och skyddsnät m.m. Detta tack vare vänligt bemötande från Sparbanksstiftelsen i Lidköping och Lidköpings kommun.

Våra medlemmar flyger allt ifrån quadrocoptrar, helicoptrar, segelflyg, samt skalaflyg med fläktturbin eller el- / metanolmotorer. För att inte glömma bort linflyg....

För nybörjare erbjuder klubben utbildning med dubbelkommando. 

För att komma in på fältet / skyddsområdet, för att besöka vårt modellflygfält, så måste Du kontakta någon i styrelsen, eller den person som du har kontakt med och som väntar på Dig på fältet. De kan släppa in Dig.

 

Vårt fält ute på Hovby flygplats, sett från ovan.

 

Foto från en drönare...

 

Lidköpings Mfk är "inte bara" modellflyg !!

 

Några av våra medlemmar, som är RC-flygare, är även framgångsrika inom grenen radiostyrda modellbilar. Lidköping har en internationellt sett mycket bra racingbana ute vid Kartåsens industriområde.... 

Andra flygare inom klubben har också, som intresse, att bygga och köra / segla med modellbåtar. 

Är Du intresserad av RC-bilar eller kanske RC-båtar så kontakta någon i styrelsen så hjälper de Dig med att slussa Dig till rätt person.